RÁNTOTT VELŐ

  • 2017.06.07.
  • 3

RÁNTOTT VELŐNagyon szeretem a velőt.. Kiskoromban disznóvágáskor szinte harcoltunk azért, hogy kinek mennyi velő jusson, mert mindenkinek kedvence volt, illetve az a mai napig. Persze a végén mindig egyenlően lett szétosztva, így a probléma meg volt oldva, nem volt "veszekedés"..
Ahogyan haladt a hentes a hús feldolgozásával, úgy dolgozott anyukám is a konyhában.. Amikor megkapta a hentestől a sütni való húst, akkor azzal együtt betette a tepsibe a velőt is - ami sokkal hamarabb elkészül, mint a hús.. Így a testvéreimmel tűkön ülve figyeltük a sütőt, hogy mikor készül már el ez a finom csemege.. Rántani anyukám sohasem rántotta, talán csak étteremben ettem rántott velőt.. A férjem anyukája viszont mindig rántva készítette és így a férjem kérésére én is kirántottam.. Nagyon finom!!!!Először is a hártyát kell leszedni a velőről - aki szerencsés és hártya nélkül veszi, az megspórolja ezt a műveletet. Nem egy ördöngősség, főleg ha friss a velő! Ha valamelyik oldalánál meg tudjuk fogni, akkor egyszerűen lejön! Felszeleteljük, majd ezután sózzuk és liszt-tojás-zsemlemorzsába mártva lassó tűzön megsütjük..A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.

Címkék

Főétel Velő