DIÓS KIFLIK CUKROS KABÁTBAN

  • 2017.06.17.
  • 7

DIÓS KIFLIK
CUKROS KABÁTBANImádjuk a diós süteményeket, kelt tésztákat. Ez egy nagyon finomra sikerült kifli lett, gyorsan el is fogyott és szerencsére nem csak apa és anya által, hanem a 2,5 éves kisfiúnk is besegített.. Ez a diós kifli fent van már a blogomon, csak akkor dióval szórtam meg a tetetjét, most pedig cukros lett, de gondoltam jól néz ki ahhoz, hogy csak azért, mert cukros a teteje, ne kerüljön fel a blogba..HOZZÁVALÓK3 dl tej3 g élesztő50 dkg liszt5 dkg vaj
4 kanál cukoregy kis tej a kenéshezTöltelék:20 dkg darált dió0,4 dl tej15 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb vagy akár több is..)1-2 ek olvasztott margarin/zsírcukorELKÉSZÍTÉSEA langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztős tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom.
Ezt követően letakarom egy konyharuhával, majd a duplájára kelesztem.
Amikor megkelt, akkor kerek formára kinyújtom és 12 részre osztom, töltöm, majd kiflivé tekerem. ..
A tetejét megkenem egy kis tejjel, majd a sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.Ha elkészült a kifli, akkor lekenjük az olvasztott zsírral/margarinnal és cukorba forgatjuk.
A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.