GYORS MÁLNÁS KRÉMES

  • 2017.05.13.
  • 3

GYORS MÁLNÁS KRÉMESEgy gyors leves tésztából elkészíthető finomságot hoztam. Tényleg pár perc munkával elkészíthető, így hajrá, egy próbát megér!! Ha valakinek nincs otthon leveles tésztája, csak pl. keksze, akkor azzal is elkészítheti.. Akkor még gyorsabb és sütés nélküli finomság lesz belőle!Málnát tettem a krémbe, ami persze bármlyen más gyümölcsre felcserélhető vagy elhagyható.. vagy a csokirajongóknak akár csokidarabokkal is össze lehet a krémet keverni.HOZZÁVALÓKleveles tészta2 dl tejszín1 ks tejfelcukr ízlés szerint400 gramm fagyasztott málnaELKÉSZÍTÉSE.Először is ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, azt vegyük ki a fagyasztóból, hogy egy kicsit felengedjen.Nyújtsuk ki a leveles tésztánkát két egyforma négyeztre, villával szúrkáljuk meg, majd 180 fokon süssük meg. Egy kicsit össze fog menni a tészta, így nekem pont belepasszolt (egy kis faragcsálással) a 18x28 cm-es tepsibe. Az egyik lapot sütés után vágjuk egyenlő nagyságú négyzetekre, hogy majd egyszerűbb legyen a sütemény szeletelése!A tejszínt verjük fel, majd keverjük bele a tejfölt - verjük még egy picit a géppel és a málnát is tegyük bele és keverjük össze a krémmel. Kóstoljuk és ízlés szerint édesítsük! Én kb. 4-5 ek cukrot használtam.Közben a kihűlt leveles tészta egyik részét a tepsibe helyezzük, arra rákenjük a krémet, majd rátesszük a kockára vágott maradt lapot. Egy picit nyomkodjuk le a tetejét, majd hűtsük le jól (nálam kb. 2 órát volt a hűtőben) és porcukorral meghintve tálaljuk.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.