DÁN BRIÓS DIÓS CSOKIKRÉMMEL TÖLTVE

  • 2017.02.19.
  • 8

DÁN BRIÓS DIÓS
CSOKIKRÉMMEL TÖLTVENagyon finom briósokat készítettem valamelyik nap ezzel a guszta formázási technikával. Tényleg mutatós finomság kerekedett ki belőle, igaz eldöntöttem legközelebb muffn papír nélkül teszem be a muffinsütőbe ezeket a briósokat mert egyszerűbb megenni úgy.. Eredetileg a krém nutella és dió keverékéből áll, de mivel nem volt itthon nutella, így cukrozott kakaót kevertem el dióval és azt egy kis tejjel kikevertem. Nagyon kapós volt!HOZZÁVALÓK50 dkg liszt2,5 dkg friss élesztő10 dkg cukor2 tojássárga2,5 dl tej1 púpos ek. zsír vagy 10 dkg vajtöltelék10 dkg darált dió4 ek cukrozott kakaó - ha szükséges még +
cukortejELKÉSZÍTÉSEA langyos tejbe teszünk 2 ek cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Ha ez megvan, akkor összekeverjük a hozzávalókat és jól összedolgozzuk azt. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket. A darált dióhoz cukrozott kakaót tettem és annyi tejjel kevertem össze, hogy legyen sűrű, de könnyen keverhető, de ne legyen folyós! Ha szükséges, tegyünk még bele cukrot.Ha megkelt a tészta átgyúrjuk és 16 részre osztjuk szét.Mindegyik darabot a kezünkkel szétlapítunk , majd a közepébe teszünk a töltelékből.Összegyúrjuk kis gombóccá és kinyújtjuk - úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki a közepéből. Hosszanti irányban bevagdossuk, de a két végégét ne vágjuk el. A két véget megfogjuk és ellentétes irányba csavarjuk, majd feltekerjük azt és beleteszük a muffin formába.Kelesztjük további 10-15 percet, majd lekenjük tejjel és 180 fokon aranysárgára sütjük.Recept: innenA Facebookon
itt tudtok hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.