HÓEMBER KALÁCS

  • 2016.12.06.
  • 1

HÓEMBER KALÁCSEzt az ötletes kalács formázást Szánter blogján találtam. Nagyon örültem neki, mert kelt tésztából eddig nem nagyon találtam ilyen sokféle szuper ötletet. Ajánlom mindenkinek, hogy nézzen szét, megéri. A receptjét haszáltam az elkészítéshez, de bármilyen kalácsrecept megfelel, csak egy kicsiit keményebb tésztát készítsünk belőle.HOZZÁVALÓK200 ml langyos tej3 evőkanál cukor1 tk só50 g puha vaj2 tojás sárga100 g joghurt600 g liszt20g élesztő+
tej a lekenéshezELKÉSZÍTÉSEA langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Addig egy nagy tálba készítjük a többi hozzávalót és ha az élesztő felfutott, akkor alaposan összedolgozzuk azt.Fél órát várunk, hogy keljen a tészta, majd kinyújtjuk azt - félujjnyira és formázzuk. Lekenjük tejjel és 180 fokon megsütjük. Én amikor kiveszem a tepsiből a kelt tésztát, akkor még egyszer megkenem tejjel azt majd egy konyharuhával lefedem. Ez a művelet természetesen elhagyható, ettől viszont sokáig puha marad a tészta.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.