DIÓS CSILLAG

  • 2015.12.27.
  • 1

DIÓS CSIILLAGSima linzer tésztából készültek ezek a finom diós csillagok.. Gyorsan elkészül és mutatós.. Nálunk a karácsonyi sütemények között ez is megtalálható volt.HOZZÁVALÓK30 dkg liszt20 dkg Rama10 dkg porcukor1 tojás sárga1 cs vaníliás cukor
fél citrom héja1 tk sütőpordarált diólekvárELKÉSZÍTÉSEElőször a száraz alapanyagokat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom. Nehezen állt össze, morzsolódik, de a hűtőben össze fog érni, elméletileg nem kell további alapanyagot hozzáadni - esetleg ha a tojás túl kicsi volt, akkor
+ egy tojás sárgáját bele lehet tenni..A tészta cipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem. Az a jó, hogy ezt a tésztát hamarabb is el lehet készíteni és a hűtőben jól eláll, így akár egész éjszaka is a hűtőben maradhat, ha esetleg úgy van időnk elkészíteni a tésztát.A tésztából levágok egy darabot, porcukorral vagy liszttel hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Kicsi csillag kiszúróval formára szaggatom, a felét lekenem tojásfehérjével és a darált dióba mártom, majd sütőpapírra sorakoztatom.Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm, majd lekvárral megkenem és összeragasztom őket.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.