ALMÁS DIÓS SÜTI

  • 2015.12.23.
  • 6

ALMÁS DIÓS SÜTI
A kedvencünk a férjemmel ez a süti - mint ahogyan szinte minden almás-diós kombináció.. Ez különösen azért, mert egy ropogós réteg képződik a tetején, ami különösen finommá teszi. Ezt elkészítettem már tortaformában is, de mivel a forma kisebb, mint a tepsi, ott a süti tetejére is tészta és nem ez a ropogós réteg kerül.. Érdemes ezt a formáját is kipróbálni ennek a finomságnak. Vendégváró sütinek kiváló, mert perceken belül összeállítható a sütemény, tényleg nem munkás..HOZZÁVALÓK:11 dkg vaj15 dkg cukor2 tojás1 vaniliás cukor20 dkg liszt1 és 1/2 tk sütőporcsipetnyi só2,5 dl joghurt/tejfel4 db alma2 tk fahéj10 dkg dió10 dkg cukor (barna ha van)ELKÉSZÍTÉSE:Almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, külön tálban: a diót apróra vágjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük.
Vaj+cukor+van.cukor habosra kikeverni, egyenként a tojásokat hozzáadjuk, majd lassan a többi hozzávalót is.
Tepsit kizsírozzuk,lisztezzük vagy sütőpapírt használjunk és a fele tésztát beleöntjük ezután az almát rászorjuk, majd a diós keverék fele jön rá, majd a maradék tészta és a tetejére a maradék diós keverék.
Be a tepsibe és 180 fokon, 30-40 perc alatt megsütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.