TÁRKONYOS GRÍZGALUSKA LEVES

  • 2015.07.27.
  • 4

TÁRKONYOS GRÍZGALUSKA LEVESNépszerű nálunk a grízgaluska, így ha van rá mód, akkor inkább grízgaluskát készítek, mint sima tésztát tegyek a levesbe. Van, hogy csak simán, van, hogy valamilyen - általában nagyon sok friss petrezselyemmel szoktam készíteni a grízgaluskát. Most egy kis tárkonyt kevertem hozzá. Nagyon finom lett így is, dobott egyet az amúgy is finom húslevesen.Két főre 1 tojásból szoktam a galuskát készíteni, az alábbiak szerint. Egy felvert tojáshoz teszek egy kis sót, majd egy teáskanálnyi olajat és szépen fokozatosan adom hozzá a grízt és úgy keverem el. Ha olyan a sűrűsége, mint a kikevert tejfölé, akkor ha még szeretnék bele fűszekeret tenni,. akkor most keverem bele, pl. mint most esetünkben a tárkonyt (1/2 - 1 evőkanálnyit) - majd lefóliázom és beteszem a hűtőbe min. 2 órára. Érdemes a petrezselymes változatát is kipróbálni, mi nagyon szeretjük petrezselymesen is! Ezután forrásban lévő levesbe szaggatom két kiskanál segítségével. Amikor a galuskák feljöttek a leves tetejére, akkor még vagy 10 percig főzöm, majd lekapcsolom a gázt alatta és 20-30 percig még fedő alatt hagyom.
A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.

Címkék

Főétel Leves Gríz