TEPERTŐS POGÁCSA

  • 2015.05.04.
  • 4

TEPERTŐS POGÁCSAKészítettem már többször tepertős pogácsát, azonban valamiért nem találtam sehol a receptet és nem emlékesztem, hogy pontosan milyen arányokat használtam. Szerencsére megboldogult anyósom receptes füzetecskéjében találtam 3 tepertős pogács receptet is, így kipróbáltam azt, amit a férjem mondott, hogy régen az anyukája használt. Nagyon omlós, finom pogácsát készítettem a segítségével, ami - vendégsereg jött hozzánk - nagy sikert aratott.HOZZÁVALÓK60 dkg liszt25 dkg darált tepertősó4 dkg élesztő3 dl tej1 kanál cukor4 dkg vaj3 tojás sárgája1 tojás kenésreELKÉSZÍTÉSEAz élesztőt felfuttatjuk a cukrozott tejben, majd összegyúrjuk a tepertő kivételével a hozzávalókat (és persze a kenésre használatos tojást se tesszük bele).Letakarva kb. fél órán át kelesztjük, majd kinyőjtjuk 1/2 - 1 újnyi vastagra és rákenjük a tepertőkrém 1/3-át. Ezután hosszában mindkét oldalról felhajtjuk a tésztát úgy, hogy a felezővonalban találkozzanak a szélek, ugyanígy szélében is felhajtjuk a tésztát.Kinyújtjuk és megismételjük még kétszer a folymatot.Ezután egy késsel bevagdossuk keresztben az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két tenyerünk között formára sodorjuk és tojással megkenve 180 fokon aranybarnára sütjük.A Facebookon
itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni,
ide kattints.