ZABOS ZÖLDÉGEK

  • 2014.02.18.
  • 9

ZABOS ZÖLDSÉGEKImádom a zabot, egyre gyakrabban használom a főzéseim során. Mindenféle hasznos dolgot tartalmaz, melyre szüksége van/lenne a szervezetünknek, pl. gazdag kalcium forrás, segít a vér koleszterin szintjének csökkentésében, a gyomor nyálkahártya gyulladás megelőzésében...És nem utolsósorban ha valaki diétázik, érdemes beiktatni az étrendbe minél többször, felgyorsítja a táplálék mozgását, elősegíti az egészséges bélműködést.
Ezt a zabos ételt gyakran készítem egy tartalmasabb leves után, mi csak így magában esszük, de szerintem köretként is fel lehet használni, ha valakinek hiányzik a hús mellőle. Igaz a zab teltség érzetet ad, így nálunk
pl. elegendő csak ez főfogásnak.HOZZÁVALÓK25 dkg zab2 répa1/4 zellergumó2 krumplisó, kakukkfű, petrezselyempici ételízesítőELKÉSZÍTÉSEA zabot érdemes egy éjszakára vízbe tenni, hogy hamarabb elkészüljön, amikor felhasználjuk.Minden hozzávalót apró kockára vágunk, majd egyidőben feltesszük főni.
Az ízesítését lehet variálni ezerképpen. Én általában teszek bele egy kis Vegetát, sózom, kakukkfüvet adok hozzá, majd a legvégén, mielőtt lekapcsolnám a gázt alatta, teszek bele egy kis petrezselymet is.A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.