Az Auchan már a foci vb-re készül

  • 2018.06.07.
  • 7

 Ez egy olyan akció, ami után könnyebb lenne felsorolni, mi az ami nem szerepel benne. Kezdésként a Dreher Classic normál áráért lehet beszerezni a Bitburgert, a Berliner Kindl árára meg már nincsenek is szavak. De mi is az értelme egy ilyen kiterjedt leárazásnak, amikor úgy is mindenki veszi a sört, aki szokott inni? Nos, alig egy hét múlva kezdődik a kétmilliárd ember által követett foci vébé. Abban meg semmi különös nincsen, ha valaki meccsnézés közben megiszik egy sört. Csakhogy az idei eseményen az eddigieknél is több csapat vesz részt, ami több mérkőzést is jelent, pontosan 64-et! Ha csak a feléhez iszunk egy-egy korsóval, az már egy olyan mennyiség, amire érdemes felkészülni költséghatékonyan! Ezért érdemes egy egész akciós katalógust a sörnek szentelni.

  A Csíki Krém kóstolásra ajánlott, de a Tiltott és a Székely is elfogadható ennyiért. Az új receptes Szalon világos tökéletes választás, ha olcsón akarunk sört inni, vagy olcsón akarjuk a társaságot ellátni. A Pécsi Lager is rendben van, talán a Szűretlen Pils még jobb is, de sajnos a Prémium Búza nem a legolcsóbb búzasör jelenleg, mert a korrekt Valentins alá licitált.

 
 Az Én Söröm doboz mindenhova bejut, ahogyan a First sörei is. Ez most a legjobb The First Craft akció, olcsóbban még nem láttam. A HOPTOP Midnight Express nagyon ajánlott, finom és ez egy szuper ár. A Charlie Firpo sem gyakran szerezhető be jobb feltételekkel.

  A Panache egy limonádé, mely 28% sört is tartalmaz. (Szóval nálam kimarad.) A Lobkowicz Premium, de pláne a Lobkowicz Ale mellett, a Steiger labdába sem rúghat, főleg nem drágábban. A Regent Pale Ale korrekt cseh sör, ahogyan a Petra Voka félbarna is, de én reménykedem, hogy a Prezident is lesz majd tőlük az akcióban! A Primátor az egyik alap cseh sör, a kisüveges ennyiért pont megfelelő. Sokak örömére a Bernardok ismét 400 Ft alatt vannak, sőt a valódi rajongók feltöltik az éléskamrát, mert akkor az eddig nem látott 349 Ft/db áron vihetik haza.

 Jöjjenek a nagy konszernek! A Borsodi a prémium söreit veti be a Stella kivételével. Én olyan különlegesnek nem gondolom az engedményeket, szerintem csak a szokásosat hozzák. Az újonnan dobozos kiszerelésű Miller kivétel, ennyiért egész jó árban van. Az egész bagázsból a Beck's az, ami hoz egy német stílust, meg a Corona, a mexikói életérzést. Bevetnek egy szakállas trükköt is, korsót adnak a Borsodi multipakkhoz.
 A következő versenyző a Carlsberg, mely szépen kiépítette a palettáját. A Grimbergenek jól be lettek vezetve. Az 1664 Blanc már egy hónapja ennyibe kerül különböző boltokban, de még mindig megéri. A Mythost tudom ajánlani, mert a görögök mint a nyári meleg szakértői pontosan tudják mit kell inni hőguta ellen, hogy olcsón megússzuk a költekezést. A Budweiser világosnál még mindig olcsóbb a Lobkowicz, de a barna már meggondolandó.

  A fölső öt sör a Beers of Europe kínálata, voltaképpen egy mini Heineken forgalmazta válogatás. Az Edelweisst már dobozosan is be lehet szerezni, ami manapság előny az értékesítésben. A Krusovicék közül a barnát ajánlom, könnyedebb, de olcsóbb a Budweisernél. Megjegyzem, talán még kallódik néhány rekesz Krusovice Hidegkomlós is az Auchanban, amit hiba lenne elszalasztani.  Van belga világos sörük is, az Affligem, de a kedvecem innen a Mort Subite Kriek. A Soproni 1895 mindössze 219 forintért szuper vétel, vagy ugyanennyiért a Gösser egy teljesen más ízvilágot képvisel, mostanában jó  a minősége is. A Dreher beveti a tulajdonos csodafegyverét az Asahi Super Dryt, a többi termék a szokásos akciós áron fut, kivéve a Drehereket, amiket komolyan el akarnak adni.

  A németek sem maradhatnak ki egy ekkora akcióból. A Valentinsek szokás szerint olcsóak, és a DAB is elgondolkodtató árazású. A Paulaner mostanában ennyiért akciós, talán a búza az érdekesebb. A Kaiserdom literes dobozban kapható, kettőt toltam be a négyből, a kellerbier bejött, a pilsner egy szokásos német pils egyéb jellegzetesség nélkül. Az Erdinger mindig jó választás, de szokás szerint mondom, szerintem megéri egy százassal többért az Urweissét választani. A kakukktojás a nagy belga sörválogatás,