Lidl Hűsítő akció

  • 2018.05.18.
  • 5

 A Lidl most megmutatja, milyen a valódi készletkisöprés. Itt aztán sorra kerül szinte minden már ismerős akciós sör, legyen az ír, belga, német vagy cseh. Sajnos pont az angolok hiányoznak, de sikerült őket is pótolni.
 Visszatér két ír sör a The Crafty Brewing Company vörös és stout. Igaz, 50 Ft áremelkedéssel.

 Három négyes pakk is lesz és meglepő, hogy az izgalmas triplán komlózott Piraat a legolcsóbb közülük. A Bush világos a masszív alkoholtartalmával hívja fel magára a figyelmet. A Corsendonk Tripel annyira nem nyűgözött le, de van neki tábora nélkülem is.

 Egyszer voltak csak ezek az Argusok a hazai Lidlban, de hát ez még sem kutyavásár, itt vannak újra. A 14 Special világos komoly viták tárgya volt, most lehet újra tesztelni. A 16 Strong félbarna jobban sikerült, kérdéses, hogy a 100 forint emelkedést megéri-e? A brit sörök kedvelőinek nem kell bemutatnom a tipikusan angol Bombardiert, sem a Kilkennyt, az ír vörös sörök zászlóshajóját

  Akadt még a belga sörökből is a ládafiában, a Grimbergen egész kisüveges palettája, a Leffe szokásos világos és barna söre és a Mort Subite Kriek is itt van. Hogy legyen amerikai sör is, a Miller is kapott egy kedvező árat.

 A blog nem látható összesített toplistájának két szerplője a teljesen átlagos Faxe Premium és a sokak kiváncsiságát felkeltő Faxe 10%. A barna sörük, a Faxe Black sem egy különlegesség, viszont a Witbier az nagyon ajánlott, persze csakis a búzasörök kedvelőinek.

 A németek is a spájzban lehetnek, ha rászánjuk a fizetésünk egy részét. A Warsteiner egy nagyon jó sör, amikor éppen az, amikor meg, akkor is meg lehet inni. A német minőségi búzasörök legismertebbje az Erdinger volt már kedvezőbb áron is, ez most meggondolandó. Mindenesetre mind a Weisbier, mind a Dunkel kiváló sörök. A DAB és a Wernesgrüner a német világos sörök jó hírének megalapozói, mindkettő jó választás. Nekem a Wernesgrüner a kedvenc a német pilsek közül. Végül a lapon van egy érdemtelenül háttérbe szorult dán sör is. A Tuborg Green megbízhatóan hozza az édes komlózáson túl mást nem mutató, de iható olcsó sör kategóriát.

  Úgy néz ki, ebbe az akcióba minden nagy gyártó bekönyörögte magát. Az Asahi tulajdonolta Kozel ennyiért biztos telitalálat a hazai piacon, most láttam egy Primában 249-ért! Annyira jellegtelen, vagy időnként eltérő ízű, hogy nem tudtam róla eddig írni a blogon. A Kozel Cerny is az árával hódít, a legolcsóbb barna sör itthon és van némi eredeti csehes beütése is. A Staropramen Dark jelenleg nem ajánlott, sajnos. A Staropramen Premium iható, de azért megjegyzem, hogy az akciós ára a gyengébb anyagtartalmú Karusovice akciós áránál alacsonyabb, amazt mégis jobban viszik. Egy ilyen nagy akcióból kihagyhatatlan darab a Guinness Draught, a híres ír fekete hígabb, kávésabb testvére.

 Miért pont a Heineken maradt volna ki a buliból? A két tagú Óvatos Duhaj csapat teljes létszámban felsorakozott. Mind a Fekete Démon, mind a Soproni IPA jogosan nagyon népszerű, utóbbi vezeti a blog olvasottsági versenyét. A Kronenbourg 1664 valamikor szebb napokat látott, most egy elfogadható világos, viszont az 1664 Blanc egy frisstő citrusos búzás üdítő, ennyiért igazán jó vétel, megjegyzem az InterSparban ugyanígy van leakciózva. A Natur Zitrone egy  alkoholmentes ízesített sör, mely többet ér a kommersz üdítőknél.

 A végére jöjjön még néhány különlegesség! Ki tudja hányadjára tér vissza a Steenberge pakk, de itt van megint. A nagyüveges belga Imperiale egy korrekt apátsági sör, még ennyiért is megéri, meg jól is néz ki. Most már igazán a végére értünk, tehát jöjjön ami még nem volt! Barna Ale sörválogatás doboz. Hat üveg 2999 Ft, azaz palackonként 500 Ft, ami az angol sörök árfolyamát tekintve korrektnek mondható. Megint lesz egy kellemes 'feladatom' végigkóstolgatni őket, mert eddig csak a Hobgoblin szerepelt a blogon. Nem mellesleg 799 Ft volt az éjjel-nappaliban.