Pécsi Prémium Búza

  • 2018.04.19.
  • 8

Illat: savanykás búza
Hab: krémes, rugalmas
Szín: opál
  Egy éve még sokan várták az imperial pisnert, meg a szűretlen búzát Pécsről... nos nekik lejjebb kellett adniuk az igényeiket. Mindenesetre a sorozat harmadik tagja is megérkezett, ennyiben teljesítették a vállaltakat. Végre a Borsodi Búza után ismét van hazai nagyüzemi búzasörünk. Tehát olyan sok hagyománya nincsen a dolognak, ennek ellenére a nekem nemannyira bejövős Borsodit is sokan szerették.
 Ez a pécsi sem lett tökéletes. Ha ez lenne az egyetlen búzasör az országban, akkor biztos nagy sikere lenne, mert iható, nincsen kiugró hibája. Azonban egy kihagyott lehetőségnek érzem, amin még lehetne javítani. Hiába van benne elegendő szárazanyagtartalom, ha üresnek érződik a korty. Pedig ténylegesen is érezni odafigyelve, hogy elég masszív, csak éppen mutathatna ebből többet! Ami miatt a hiányérzet van, az éppen az a búzás savanykásság, ami olyan meglepő volt a Szűretlen Pilsben. Abból tehetnének ebbe is és rögtön mérföldekkel javulna az összhatás, amolyan németes lehetne.
 Addig az olcsó kategóriában a nagy tülekedés közepette csak magyarságával tud kitűnni. A sok helyen kapható Valentins és az alap Edelweiss természetes választás, míg a Pennys Adelskronen, az Aldis Karlskrone, vagy a Lidlben kapható Perlenbacher búza olcsóbb, elfogadható minőségű választékot biztosít.
Külalak: törtfehér alap kék betűkkel, nem lett túl szerencsés a színkód megalkotása. A pilstől csak a felső karima és a betűszín különbözteti meg, mert a törtfehér és a sárgás alap árnyalatban elég közel van egymáshoz.
Pontszám: 5.5/10
Név: Pécsi Prémium Búza
Származási hely: Magyarország
Gyártó: Pécsi Sörfőzde
Összetétel: ivóvíz, búzamaláta, árpamaláta (pilzeni, apátsági) és komló
Alkoholtartalom: 5%
Beszerzés helye: InterSpar, Allee
Beszerzés ideje: 2018 április
Beszerzési ár: 269 Ft
Kiszerelés: 0.5 l doboz