First IPA

  • 2017.12.12.
  • 9

Illat: édes, friss
Hab: sűrű, kemény
Szín: óarany
 Az első hazai dobozos kézműves sör végre valahára a boltba is befutott, miután a Belvárosi Sörfesztiválon debütált vagy fél évvel ezelőtt. Kezdem azzal, hogy normálisan van elkészítve és a hozzávalók is bőséggel kerültek felhasználásra. Viszont, a hardcore IPA rajongók hiányolni fogják belőle a karakteresen végigvitt egyedi koncepciót és a könnyedén gyümölcsös, édes jelleg kevés lesz számukra, míg a koca IPA vadászoknak a hosszú, keserű lecsengés lesz elriasztó. Úgy érzem, a gyártók saját maguknak készítettek egy minőségi ivósört, amihez passzol a viszonylag alacsony alkoholtartalom is. Lehet jobban jártak/jártunk volna, ha inkább kétfélét készítenek, egy édes, ivós angolt és egy keserű, markáns amerikait.
 Visszaosztva kis üvegre az árát, kifejezetten elfogadható, azonban fél literre nézve már a Fuller's IPA, a Primátor IPA és a Flying Cloud IPA kategóriájában van, amik azért nagyon jól be vannak járatva.
Külalak: nagyon modern kinézetű, csak a Budapest felírat miatt azonosítható be magyar termékként, a többi kisbetűvel van. Merész színválasztás és érdekes elrendezés
Pontszám: 7/10
Név: First IPA
Származási hely: Magyarország
Gyártó: First Craft Beer
Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
Alkoholtartalom: 5.6%
Beszerzés helye: Roni, Asztória
Beszerzés ideje: 2017 december
Beszerzési ár: 735 Ft
Kiszerelés: 0.5 l doboz