Fóti Marzen

  • 2017.11.26.
  • 4

Illat: telt marzenes
Hab: kevés
Szín: borostyán
 Ez egy hagyományosan márciusban készített sörtípus, mely erősebb, testesebb, hogy októberig kibírja a tárolást. Ideális lenne a magyar sörfogyasztók szemszögéből. Erős, sűrű, édes, nem jellemző rá a túlzott keserűség. 
 Egy régebbi Főzdefeszten ittam belőle először (csapoltan) és elég gyengének találtam az ízét, meg később láttam, hogy ahol Fóti söröket árulnak, ott inkább a régebbi, már jól bejáratott söreik fogynak jobban. Az oka ennek részben a magasabb alkoholnak is betudható árképzés lehetett, én sem tudtam különösebben olcsón beszerezni, sőt máshol ennél is többért láttam. Most újonnan kóstolva úgy gondolom, hogy több figyelmet érdemelhetne, mert ezen kívül magyar marzen nem kapható. (Pedig a Rizmajer Marzennek is örülnék.) De még a külföldiek közül is csak a Zipfer, néha az Egger, meg az Aldiban a Bergkönig Marzent lehet itthon beszerezni, de ezek közül is az utóbbi kettőt néha ugyanott gyártják. 
 Ez pontosan olyan lett, mint amilyennek mi magyarok szeretjük a marzent. Jó malátás, telt íz és persze édes, de van egy kis kesernyésség is benne a végére. Mindez a Fóti Kézműves Sörfőzdétől már megszokott jó minőségben, magas alkoholtartalom és szárazanyagtartalommal. Az ára miatt nem lesz napi ivósör, de ünnepnapokra kiváló.
Külalak: manga karakter kinézetű szőkeség német népviseletben szolgálja fel a sört
Pontszám: 7.5/10
Név: Fóti Oktoberfest Marzen
Származási hely: Magyarország
Gyártó: Fóti Kézműves Sörfőzde
Összetétel: árpamaláta, komló, sörélesztő, víz
Alkoholtartalom: 7.2%
Beszerzés helye: Nemzeti Dohánybolt, Budafok Savoyai Jenő tér
Beszerzés ideje: 2017 október
Beszerzési ár: 599 Ft
Kiszerelés: 0.5 l csatos üveg