Aldi és Lidl miniakció

  • 2017.09.08.
  • 9

 A magyar kiskereskedelmi szektor mumusai legalább egy minimálisan különlegeset nyújtanak sörügyben ezekben a hűvösebb napokban, mikor a többi boltlánc az abszolút szokásos akciókkal riogat.
 Kezdem az ALDI akciójával, mert ugyan a Bergkönig Märzen az állandó kínálatuk része, de 139 Ft érte a legjobb vételnek számít az iható sörök között, már ha tartják a minőséget. A másik érdekesség, a már szokásosnak számító Paulaner Oktoberfest Bier, bár idén mintha kissé megszaladt volna a kréta az árnál, mert most egy százassal többért vesztegetik. Sebaj, tavaly volt ez kevesebbért is a végén. Azért még szólok, hogy ezek az árak csak vasárnaptól élnek, ahogyan a Bajor Fesztivál akció többi terméke is, köztük müncheni fehér kolbász, sörperec, Oktoberfest Bierkugel, meg persze bajor káposzta, tehát akár otthon is tarthatunk egy kis oktoberfestet.


 A Lidl francia napokat tart és nem maradhatnak ki ebből a sörök sem. Van az ilyenkor kötelező Kronenbourg 1664 Blanc, a másik viszont egy belga apátsági jellegű világos sör, a franciáknál divatos borosüvegnyi méretben pezsgős dugóval ellátva. Ez a mostani Abbaye de Vauclair Blonde, csak 6.5%-os, a legutóbbi francia sörös akciójukban az Abbaye de Vauclair Triple 8.5%-os volt. Első ránézésre ennyiért biztosan megéri.




Címkék

Akció Lidl 2017