II. Kraft Sörfesztivál

  • 2017.05.21.
  • 9


 Egy gyorsjelentés következik, mivel a váratlanul rosszra fordult idő csúnyán megfutamított.
A megközelítés 28-as villamossal a Blaháról, nagyjából fél óra, leszállás a Kocka utcánál és előre 100 méter séta a jobb oldalon, vagy a Műcsarnok elől megy a különbusz, a Hősök Teréről.
 A Mad Scientist standján a legkedveltebb söreik vannak csapon, amik közül a Duke Of Budapestet választottam. Önmagukhoz képest könnyedén komlózott, talán nem is keserű ital, kiválóan elkészítve. Arra gondoltam fogyasztás közben, ha nem ők, akkor a Monyo is csinálhatta volna, mert rájuk jellemző ez a stílus.
 Kint van a Balkezesek új söre, az LD50-Amarillo 2016, egy single hop IPA, ami annyit jelent, hogy ötszörösen van komlózva, ebből kétszer hidegen és az egyféle komló ellenére is összetett az íze. Egyértelműen keserű, ami nem is meglepő, mert eszméletlen sok komlóval készült. A Bakancslistához hasonló módon, különféle komlókkal fogják lefőzni, tehát  tervek szerint, ez egy sorozat első darabja.
 A Hedonnál az előre eltervezett módon ittam egy Helmutot és persze, hogy különbözött az üvegből kóstolttól. A savanykás alapíz erősebb és pikánsabb volt, de mellette végre volt érezhető klasszikus búza is.
 Nem lehet minden nap a Cerveses La Pirata söreit csapoltan kapni, ezért nekiveselkedtem, hogy kiderítsem, tud-e többet mutatni egy 500 Ft/dl-be kerülő sör a többi kézműves sörnél? Mivel nekem mindenféle sört el lehet adni, aminek a nevében szerepel az imperial szó, ezért a Blackblock nevű russian imperial stoutot választottam. Illatra enyhén csokis, meg kissé jobban kávés. Ízre meg nagyon duhaj, simán elnyomja a 11,2% alkoholtartalmat, sűrű, mint egy forró csoki és ez egész kávés-csokis cucc íze csakúgy vibrál benne. Szóval a két deci volt egy ezres, de nem vertem utána fába a fejem, nem volt pénzkidobás.
 Lett volna még mit felfedezni, mint például az Uradalmi sörök, a Horizont meglepetés söre, ami állítólag búza, vagy a teljesen kimaradt Edge Brewing Co. és ugye még vannak kötelezően pótolandó hiányosságok, így kapásból a Balkezestől a Hopster, vagy a Mad Scientist Liquid Cocaine. Holnap is tart a buli, jó a hangulat, normálisak a vendégek. Aki megteheti, annak érdemes kimenni Kőbányára a jó sörökért.