Májusi Sörfesztiválok

  • 2017.05.06.
  • 9


A legsörösebb sportág hazai bajnokságát élőben tekinthetjük meg az Ankertben délután kettőtől. Szabályok itt, videó pedig itt található.
 Úgy néz ki májusban három jó sörfesztiválnak nézünk elébe és mivel egyik sem számít újnak, a profi fesztivállátogatók már képben vannak, tudják mire számítsanak.

  A szokásos Belga Sörfesztivál immáron hagyományosan a Bálnában lesz megtartva. Újdonság, hogy lesz kicsi kóstoló pohár, amihez külön kóstoló zsetonok járnak. Amúgy marad minden a régiben, a belépővel adnak hivatalos poharat és zsetonokat, melyekért egy-egy pohárral kapunk a rengeteg belga sör közül általunk kiválasztottakból. Nagyjából úgy lehet kalkulálni, hogy a pohár 1100 Ft, a zseton pedig 650 Ft, tehát kissé emelkedtek az árak, de sejthető volt, hogy nem marad örökké 600 Ft a pohárnyi sör. Megint lesz néhány újdonság, de aki első alkalommal látogatna ki, annak szerintem a csapoltakból érdemes választania és a trappista söröket ajánlom elsőként kóstolásra. Természetesen a hölgyeket nehéz lesz lebeszélni a gyümölcsös sörökről, talán a búzasörökkel lehet még bevágódni náluk, sőt a gyümölcsös búzasörökkel lehet még fokozni az élményt. 

 Egy friss izgalmas fesztiválra is felhívom a figyelmet, melyet kifejezetten az új hullámos prémium kézműves sörök rajongói tudnak igazán értékelni. Már a tavalyi egynapos első Kraft fesztivál is jól sikerült, ezért az idei már három napra lett tervezve. Az előnyök között van, hogy tényleg csak a jó söröket imádók vesznek rajta részt, ami jelenti azt, hogy nem lesz irdatlan tömeg és azt is, hogy kulturált lesz a közönség. A Főzdepark legénysége (Monyo, Mad Scientist, HOPTOP, Horizont) és a már nem is annyira vendég Rothbeer mellett a Hedon, a Balkezes és az Uradalmi Sörmanufaktúra söreit kóstolhatjuk meg. Tavaly minőségi kaja is volt, gondolom idén megint lesz valami ehető is. Belépő nincsen, megközelítésről még nem tudni, tavaly a Blahától volt ingyenes buszjárat.

 A Corvin Szezonnyitó Sörfesztivált elcsúsztatták májusra és szerencsésen nem a Belga és KRAFT fesztivállal van egy időben. Előnye, hogy a belvárosban könnyen elérhető, akár már pénteken meló után ott lehetünk és az árak is a jobbak közé tartoznak fesztiválviszonylatban, valamint az ételválaszték is megfelelően változatos.