Arany Ászok Frissenszűrt

  • 2017.03.10.
  • 0

Illat: amolyan Arany Ászokos
Hab: lágy
Szín: aranybarna
  Az Arany Ászok megkerülhetetlen sör a magyar piacon. Tízezrével vannak honpolgáraink, akik igazi specialistaként csakis Arany Ászok fogyasztására hajlandóak és más sört csakis kényszer hatására vásárolnak. Ennek oka már a legendák homályába vész, de vélelmezhetően valamikor ez a sör jó volt, sőt karakteresen egyedi olyannyira, hogy mással nem lehetett pótolni. A specialisták feltehetően ennek a régi - talán nem is igaz - ragyogásnak a gyenge pislákoló fényét találják meg a ma kaphatóakban. 
 A történet innen vesz egy nagy csavart, amikor is a Dreher "sörgerillái" "megszállták" a romániai Ursus sörfőzdét és felhasználva annak technológiáját, elkészítették az Arany Ászok pasztőrözetlen változatát. Szóval kevésbé romantikusan mondva, licenc alapján gyártatják. Megkóstolva valóban érezni, vagy sejteni az eredetire jellemző ízjegyeket és mellé szintén éppen csak érezni a pasztőrözetlen sörökre jellemző frissebb, de mégis mélyebb aromát. Emellett a legnagyobb eltérés a sima Ászokhoz képest a szénsavasságban rejlik, mely kimondottan pezsgően érezhető és felerősíti az "élményt". Nem tudom, hogy mostanában a sima Arany Ászok milyen minőségű, de ez a román változat nem a legjobb pillanatait idézi vissza, hanem inkább a magyar rögvalóságnak megfelelőt.
 A legjobb a dologban, hogy megint próbálkozik egy nagy gyártó, a legrosszabb meg, hogy megint csak a szokásosat kavargatja máshogyan. Érdeklődve várom, beválik-e a fejlesztés, mert nincsen limitált kiadás felírat a dobozon, azaz hosszabb távra tervezhetnek vele.
Külalak: kIlóg az Arany Ászok sorozatból, ráadásként a zöld és drapp komlótobozok tökéletes álcázást biztosítanak neki
Pontszám: 4.5/10
Név: Arany Ászok Frissenszűrt
Származási hely: Románia
Gyártó: Ursus Breweries
Forgalmazó: Dreher Sörgyárak
Összetétel: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló és komlókivonat
Alkoholtartalom: 4.3%
Beszerzés helye: Roni, Astoria
Beszerzés ideje: 2017 március
Beszerzési ár: 235 Ft
Kiszerelés: 0.5 l doboz