Lőrinc végre dinnyés sört pisilhet majd a dinnyébe (Belvárosi sörfeszt', nyitónap - képriport)

  • 2018.06.07.
  • 2


Jó ideje itt klimaxol a tavasz, hőhullám és hidegzuhany kergeti egymást, egy folyamatos, szinte összefüggő sörfesztivál a nyárelő. Soron következő megállója a Belvárosi sörfeszt, amely jegyek és bérletek helyett csak a poharadat kéri, mármint hogy azt vegyél belépő helyett. Mert ez a banzáj szerencsére nem a műanyagpoharas verzió (istenem, valahol még ez az alap), hanem kötelezően pohárvásárlós (kétféle, ezerötért).
Cserébe kis- és nagyüzemiek bodegái random szétszórva a tévéostrom egykori műveleti területén (mondjuk fegyveresek most is fel-felbukkannak a tömegben, én pl. most láttam először uzival felszerelt járőrt a szokásos kalasnyikov helyett), a kedves érdeklődők számára csak ugyanazt a stratégiát tudom ajánlani, mint ami mondatfűzésünket is vezeti: a csapongást.
Sorvezetővel, konkrét bakancslistával ilyen helyre kimenni megmosolyogtató hívság, úgysem sikerül. Mert akad itt minden a behemót Carlsberg cidereitől a garázsműhely Gravity Brewing camparival bolondított ipájáig. Másik extrém söre a fesztiválnak a görögdinnyés Melonade Fruit APA lehet még a Rizi sátrában, hármas kisüzemi fúzió gyümölcse (Rizmajer, Hopfanatic, Hopkin’s), felderítő csapatunkból még csak egyvalakinek jött szembe, ő ice tea jellegről számolt be - éreztük a finom, burkolt kritikát.
Nem tréfa az igazán komoly sörök kínálata sem, a házigazda First, vagy például az Ugar, Zip's, Beerpoint, Kuzin, Brewdog, Nekedcsakdezső stb. standjainál komolyabb tételek is bepróbálhatók. (Aki nem élte ki magát eléggé a BPBW megafesztiválján, ha úgy tetszik, afterpartizhat, pl. a Zip's sátrában a svédekkel.) Ellenben nem tudjuk másnak, mint vásári tréfának tartani azt a jelenséget, hogy egyes nagyipari lágereket elegánsan felüláraznak ilyenkor, így került a szemünk elé pl. a 7-800 ft-os Borsodi Mester. Aztán vannak nagyüzemiek, melyeket egyszerűen nem lehet túlértékelni, persze ehhez el kell érni azt a szintet, amit úgy nevezünk, etalon:
a PU mozgóárusa
[...] Bővebben!