Oktoberfest a nappaliban

  • 2015.09.29.
  • 6

A két német tulajdonú közértlánc természetesen teljes fegyverzetben marketingelte a múlt héten indult Oktoberfestet. Volt az Aldiban mélyhűtött bajor perec, édes mustár (Hausmachersenf) és Weisswurst. A Lidl sem akart lemaradni és a hasonló fegyvertár mellé felvonultatta - az amúgy igen gyengécske (erről lásd KK kolléga szakértő írását itt: - - - >) saját márkás Perlenbacher sörmárkából - a Festbiert, amiből először óvakodva - ismerve a többi minőségét -  csak  1 dobozzal vettem meg, de aztán megkóstolva felbátorodtam és bizton állíthatom, hogy ha a 6 nagynevű müncheni gyártó Festbierjével nem is tartja a minőségi iramot, egész jó kis sört sikerítettek, úgyhogy főleg az ára tekintetében az ajánlott kategóriába esik.

Kukorica természetesen nincs benne, a színe alapján láthatóan müncheni és némi karamell maláta került bele, és komlókivonat, aminek a kicsit fáradt íze elég kiábrándító, főleg, ha a Perlenbacher Pils-ben találkozik vele az ember. Na az, egy igazi occsó büntető darab. De visszakanyarodva a Festbierhez, a borostyánszín mellett kissé múlékony, de egész jó krémes habot produkál. Illatában a karamelles, mézes maláta a domináns, némi zöldséges komlóval bevonva a feelinget.

Az ízvilág talán a HB Oktoberfestbierjéhez áll a legközelebb. Édes, enyhén mézeskalácsos, kicsit kenyérhéjas-sütis malátaalapon érkezik a már emlegetett olcsó zöldséges komló, de ebben a sörben a több maláta és a testesség (5,5%-os) egész kellemesen a hátára veszi az ízeket, így nem érezzük kínnak, hogy a nap végére egy tartalmasabb ivósörnek elfogyasszuk a hűvös koraőszi esten. Sőt, ha a 6-700 Ft-os Paulaner és HB, vagy Hacker-Pschorr árát összevetjük a 200 Ft-os árral, akkor még elégedett kapzsi mosolyra is húzódhat a szánk. Ja, és a Dunkellel is érdemes foglalkozni, az is egészen iható.

A már emlegetett bajor virsli és édes mustár, valamint a könnyített elkészítésű perec, illetve egy jóféle libazsíros kenyér kis májdarabkákkal, frissen őrölt borssal remek választás ehhez és a többi magasabban jegyzett német Oktoberfestbierhez. a Lidl meg készülhet a rohamra - mindjárt megkapom a Monyótól újfent, hogy fizetett bérblogger vagyok :))) (Azért hagyjatok nekem is egy-két dobozzal!)