Itt az eperszezon, avagy készítsünk sörkoktélt - Irish Red Mojito

  • 2013.05.15.
  • 1

Itt az eperszezon. Ettől hangos az origo-n a Táfelspicc és a csomborblog szerzőjének az írása is ezt taglalja. De mit kezdjünk mi, sörösök evvel a ténnyel? Keverjünk koktélt!

Az IF kávézó április végi sörvacsorájára találtam ki ezt a sörös koktélt, ami amellett, hogy finom és tényleg könnyű frissítő long drink, a forralt sörnél, amit FK Danival még a télen készítettem, sokkal biztatóbb, - legalábbis nekem - és jóval sörösebb élményt is nyújt.
Hozzávalók:
fagyasztott vagy friss eper vagy eperszirup
cukorszirup
zúzott jég
Stari Ír Vörös Sör
friss menta
Ha friss eperből készítjük, akkor 2-3 szem epret a Tumbler pohár alján szétnyomkodunk, a poharat félig töltjük zúzott jéggel, hozzáadjuk a cukorszirupot és a mentát (ha eperszirupot használunk, akkor azt is rátöltjük) és az egészet felöntjük Stari Ír Vörös sörrel, majd díszítjük.

Autentikus változata az IF Kávézóban már az itallapon van, úgyhogy irány a Ráday utca. (Külön köszönet Pankának , mert az ő nevéhez fűződik a prototípus perfekt megalkotása, és Kalocsai Richárdnak, akinek a fotói megörökítették ezt a "történelmi" pillanatot )

Egészségetekre!
A Sörbúvár ezennel meg is hirdeti sörkoktél-pályázatát. A legjobbakat közzétesszük, sőt az Élesztő Pub koktélos pultjában is helyet kaphatnak, és plusz ajándékok is nyerhetőek. Pályamunkákat - fotóval a beergastronomy(kukac)gmail(pont)com-ra várom szeretettel.






Címkék

Sörkoktél