Csokis mogyorótorta

  • 2015.10.19.
  • 5

Egy családi összejövetel alkalmából, ahol a húgom születésnapját is ünnepeltük  készült ez a torta, abszolút sikert aratva. Sajnos a menü többi részéről idő hiányában nem sikerült fotó, pedig ilyen finomságok is készültek, mint sütőtökkrém leves, sült gombás szarvascomb és sült bőrös malac karaj.  Úgyhogy most csak a desszert receptjét írom le, de legközelebb az egész menüsorról készülnek majd fotók. Piskótához:6 tojás szétválasztva10 dkg pörkölt darált mogyoró2 dkg tápióka keményítő2 ek. dia wellness 4 szeres édesítőCsokis krém:2 tábla min 70% étcsoki3 dl cocomas1 ek. dia wellnessMogyorós krém:3 tojás sárgájafél liter magtej1 ek. tápióka keményítő10 dkg vaj vagy kókuszzsír2 ek. dia wellness5 ek. őrölt mandula1 vanília rúd kikapart belsejeA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük és apránként belekanalazzuk a mogyorót és a tápiókát.180 fokon 35 percig sütjük.A csokis krémhez a csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd kihűtjük és habverővel kihabosítjuk.A mogyorós krémhez a tejet a cukorral felforraljuk és óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, és a tápióka keményítőt ( lehet helyette zselatint is használni, csak az majd akkor sűrűsödik, ha már kihűlt)A piskótát 3 részre vágjuk és először a csokis, utána a mogyorós krémmel kenjük meg. A tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk darált mogyoróval.csokis mogyorótorta, gluténmentes, paleó