Cseresznyés tejpite (clafoutis)

  • 2015.06.24.
  • 3

Ez az eredetileg francia édesség csak a nevében tűnik bonyolultnak, az elkészítése pofon egyszerű. Csak gyümölcs és sűrű palacsinta tészta kell hozzá. Most épp cseresznyével készült, de más idénygyümölccsel is ugyanolyan finom.Hozzávalók:5 tojás5 dkg kókuszliszt5 dkg őrölt mandula2 dkg tápióka keményítő4 dkg dia wellness negyedannyi édesítő vagy10 dkg eritritfél csomag foszfátmentes sütőpor2 dl kókusztej1 dl kókusztejszín30 dkg magozatlan cseresznyeegy citrom héja1 tk fahéj4 kocka cukormentes étcsokoládéElkészítés:Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel keverjük simára. A cseresznyéket és a apróra vágott étcsokit egy pite, vagy tortaformába szórjuk bele, öntsük rá a tésztát,és 180 fokon fél óra alatt süssük meg.cseresznyés tejpite, clafoutis