Szilvás linzertorta

  • 2015.03.19.
  • 8

Ez a torta eredetileg islernek készült, de volt még a mélyhűtőbe fagyasztott szilvám, ezért inkább így készítettem el :). Pite formában egyszerűbb volt, és sokkal kiadósabb is. Az alaptésztából islert vagy linzerkarikát is lehet csinálni.Hozzávalók:10 dkg zöldbanánliszt (vagy más magliszt)10 dkg őrölt mandula ( vagy dió)10 dkg nyílgyökérliszt (vagy tápióka)5 dkg kókuszliszt10 dkg eritrol (vagy egyéb édesítő)3 ek útifűmaghéj (a gyümölcsre szórva)1 tojás8 dkg sertészír7 dkg kókuszzsír1 kis üveg házi cukormentes szilvalekvár1 kg magozott szilvafahéjA száraz összetevőket egy keverőtálba tesszük, és a keverő kanál segítségével beledolgozzuk a hideg zsírokat és a tojást. Ezután átgyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.A piteformát kizsírozzuk, meghintjük kókuszliszttel. A hideg tészta kétharmadát két sütőpapír között a piteformába nyújtjuk. Megszórjuk útifűmaghéjjal és beleöntjük a szilvalekvárt, utána a fahéjas felezett szilvákat. A tetejét is meghintjük útifűmaghéjjal.A maradék tésztából ujjnyi vastag csíkokat vágunk és rácsalakban ráhelyezzük a torta tetejére.180 fokon 30 percig sütjük.Megvárjuk míg kihűl, és úgy szeleteljük.