Tolófánk vagy churros paleo

  • 2015.02.16.
  • 7

A farsangi időszak miatt, folyamatosan kapom a fb-on a mindenféle fánk recepteket. Ez a recept nagyon megfogott, mert gyerekkoromban ettem ilyet utoljára, és tényleg pont olyan mint a spanyolok egyik nemzeti édessége a churros. A recept nagyon egyszerű és nagyszerű. Habzsák kell hozzá! Hozzávalók:2,5 dl kókusztej1 bögre (2,5 dl) paleo liszt ( nálam most zöldbanán és tápióka, de szerintem más liszttel is működik)7 dkg zsír (vagy vaj)1-2 ek. édesítő3 tojás sárgája és 1 tojás fehérjeA kókusztejet a zsírral és a cukorral felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet és kicsit összefőzzük. Akkor jó ha egy nagy masszává áll össze és elválik a lábos faláról. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd habverővel egyesével beledolgozzuk a tojás sárgákat. A fehérjét is felverjük kemény habnak, azzal lazítjuk a tésztát. Habzsákba kanalazzuk és forró zsírba kis rudakat nyomunk. Szép barnára sütjük. Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.Házi cukormentes lekvárral tálaljuk.