Olasz mandulás keksz

  • 2020.05.25.
  • 1

Nincs apropója ennek a kekszecskének, csak volt (van mindig) tojásfehérjém. Azt hittem van kandírozott cseresznyém, azzal a tetején szebb lenne, de nem volt, így kandírozott gyümölcsöt nyomtam rá.Azt hittem, kicsit hasonló, mint az olaszok kedvelt keksze, a Catuccini. De nem! A cantuccini inkább "kétszersült", ez pedig omlós! Liszt nincs benne, csak mandulaliszt.Hozzávalók: 200 g mandulaliszt, 200 g porcukor, 2 tojás fehérje, 1 tk vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, kandírozott cseresznye vagy meggy
Összekeverjük a mandulalisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojásfehérjével. A reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.Kicsit nehéz összedolgozni, de ha vizes kézzel csináljuk, akkor könnyebb. Én többször is vizeztem a kezemet közben. Alaposan elegyítsük el a hozzávalókat, amíg egy krémes, lágy masszát kapunk! Sütőpapírral bélelt tepsire csillagcsöves nyomózsákkal rózsákat nyomunk, de
kézzel korongokat, gömbölyűbb kekszeket vagy hasábokat is formázhatunk. Sütés előtt is tehetünk rá kandírozott gyümölcsöt, vagy egy-egy szem mandulát. Sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük.Ha elkészült, szórjuk meg porcukorral!