Krémes-meggyes

  • 2020.03.15.
  • 4

Főzni nem főzök. Van még maradék, a gyerekeim távol tartják magukat most, nehogy hazahozzanak valami vírust...Szóval, itt "befalazva" inkább nekiálltam még egy sütinek. Hát, nem bántam meg :)Kedvenc gyümölcsöm a meggy, így amikor érik, akkor aannyit teszek el belőle, amennyit csak bírok... :)
Ma kibontottam egy natúr meggybefőttet. Ezzel a tojásos krémmel nyakonöntve tényleg fenséges! :)A tésztához: 300 g liszt, 100 g vaj, 1 ek cukor, csipet só, tejföl, 2 dkg élesztő, meggybefőtt a leve nélkül, búzadaraA krémhez: 3 tojás, 250 g cukor, 2 ek liszt, 200 ml tej, 300 ml tejfölAz élesztőt egy pici tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztához a lisztet, csipet sót, a felfuttatott élesztőt és annyi tejfölt összegyúrunk, hogy lágy tésztát kapjunk.Az alaposan átgyúrt tésztát egy tepsibe nyomkodjuk, és 10-15 percre hagyjuk pihenni. A krémhez a tejfölt, tejet és lisztet összefőzzük. A tojássárgájákat és cukrot alaposan fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A megfőtt krémhez vegyítjük a cukros tojássárgájákat és a kemény habot. (Én a forró tejfölös tejhez kevertem a tojássárgájás cukrot és kicsit összefőztem, utána kevertem bele a habot)A pihentetett tésztát megszórjuk vékonyan búzadarával, rászórjuk a meggyet, leöntjük a krémmel és előmelegített, forró sütőbe toljuk.
Világosbarnára sütjük.