Oroszkrém kocka

  • 2020.02.29.
  • 5

Szeretjük az oroszkrém tortát. Főként idősebbik bátyám szereti, de őt sajnos most nem tudom ezzel a finomsággal megkínálni, mert most nem találkozunk...A torta kistesója ez a kocka. Mutatós, krémes-rumos és nagyon finom! :)3 lapot kell süssünk. Mindhármat 3 tojásból, vagyis összesen 9 tojásra lesz szükségünk.1 laphoz: 3 db tojás, 3 ek cukor, 3 ek finomliszt, 1 kk sütőporA krémhez: 3 cs vaníliás pudingpor, 5 ek cukor, 8 dl tej, 1 közepes citrom reszelt héja és leve, 5 dl habtejszín, 20 gr express zselatinfix, 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, 5 dkg rumban áztatott mazsolaA lapok locsolásához: 1 dl rumos tejA díszítéshez: 1,5 dl habtejszín, 1 ek tortadaraA piskótából 3 lapot sütünk 3 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. (Oda kell figyelni, egyrészt, hogy egyenletesen terüljön el a tészta a tepsiben - nálam nem sikerült mindháromszor - másrészt, mivel vékony a tészta, nagyon hamar megéghet!
A másik két lapnál is így járunk el. A tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük,majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.A kihűlt pudinghoz keverjük apránként, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzá adjuk. A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk. Az alsó lapra kenjük az egyharmad részt, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot. Erre kerül újból a krém és a gyümölcsök. Befedjük a 3. lappal, lekenjük krémmel.
Hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a közepére, majd megszórjuk tortadarával. A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.