Csokichips-es banánkenyér

  • 2020.02.07.
  • 7

Pont 3 banán várakozott ara, hogy benánkenyérben végezze.
Az egyik gasztro-csoportban láttam meg és találtam rá erre a receptre.Fe akartam turbózni mogyorófélékkel, de szomorúan szembesültem, hogy már nem maradt semmilyen. Pontosabban dióm még van, de abból momentán búrkiflit tervezek :)Egyszerűen nem lehet abbahagyni! De tényleg! :)Hozzávalók: 250 g liszt, 3 darab banán (érett), 110 g vaj, 1 ek tej, 100 g csokichips, őrölt fahéj, 200 g cukor, 2 db tojás, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk sóKeverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport. Egy másik tálban nyomkodjuk össze a banánt, tegyük hozzá a fahéjat és a tejet. Egy harmadik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot. Tegyük hozzá a tojásokat, közben alaposan keverjük össze. Keverjük hozzá a banánt a vajas keverékhez úgy, hogy homogén legyen, majd vegyítsük össze a száraz hozzávalókkal, és adjuk hozzá a csokichips-et is. A tésztát öntsük egy kivajazott sütőformába. Az őzgerinc a legalkalmasabb. Tűpróbáig süssük 165 fokos sütőben. Akkor vegyük ki a formából, ha már teljesen kihűlt.Az enyém még épp, hogy langyos, de ez így maga a menyország! :)