Csíkos kekszes

  • 2020.02.09.
  • 1

Ez a látványos sütike nagyon egyszerű! Kolléganőm készítette eredetileg közös kolléganőnk születésnapjára. Annyira ízlett, hogy muszáj volt a családomnak is bemutatni :) Hozzáteszem, nem rajongok a kekszes sütikért...Vártam, hogy ezt a nagyon régi mokkáscsészét is bemutathassam, amit a testvéremtől kaptam a születésnapomra. Mennyi titkot őrizhet?1 liter tejszínben lassú melegítéssel felolvasztunk 30 dkg jó minőségű étcsokoládét. Folyamatosan keverjük egy habverővel, hogy ne süljön le az alja! Megszórjuk 1 mkk fahéjjal és tehetünk bele vaníliaaromát, vagy kivonatot is.Majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap elektromos habverővel kihabsoítjuk a csokis tejszínt. Háztartási kekszeket kenünk meg a krémmel. Ötöt egymásra teszünk, majd ötöt - ugyanígy megkenve 90 fokkal elfordítva az oldalához rakosgatunk, állítva. A következő kekszeket pont fordítva tesszük: oda tesszük lapjával, ahol az előzők állítva voltak és oda állítva, ahol a mellete lévők fektetve. Ezt addig rakjuk, amekkora süteményt szeretnénk, majd még egy sort teszünk rá, megintcsak figyelve, hogy a fektetett kekszekre tegyük állítva, az állítottakra fektetve.Ilyen bevonat nélkül, talán jobban érthető, amit leírtam:A végén az egészet bevonjuk a maradék habbal és hagyjuk egy éjszakát hűtőben, hogy megpuhuljon a keksz és szépen szeletelhető legyen! :)1 kg háztartási kekszet vettem hozzá, de nem kellett annyi. A maradékból még pont kijött egy fele-ekkora tortácska is.