Narancsos kevert süti

  • 2020.01.31.
  • 6

Vannak időszakok, amikor egy-egy recept söpör végig a blogokon és a közösségi médiában. Most épp ez a narancsos kevert süti! Ma többen elkészítettük Évi receptjét. Én semmit nem változtattam rajta, ám a formából nem sikerült szépen kiborítanom. Nincs sok ideje a külsejével dicsekedni, olyan gyorsan fogy! :) Az érdekes, hogy nem szeretem a narancsot. Semmilyen formában... De ez
süti...A kép alatt találjátok Évi receptjét is :)Hozzávalók: 4 nagy tojás, 300 gr cukor, 240 ml olaj, 2 narancs reszelt héja, 1 pohár (240 ml) narancslé, 300 gr sima liszt, 1 cs sütőporTetejére: 120 ml narancslé meglocsolni a süteményt A tojásokat és a cukrot kb. 1 percig keverjük fakanállal. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt narancshéjat, a narancslevet és újból jól összekeverjük. A lisztbe keverjük a sütőport, majd 2-3 részletben hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Híg tésztát kapunk, nem kell megijedni, ilyen kell legyen. A sütőt közben bemelegítjük 160c. A masszát 26 cm átmérőjű tortaformába vagy kuglófformába öntjük es 160 fokon megsütjük. Elég sokáig sül, mert híg tészta, de megéri a ráfordított időt. Akkor jó,
mikor a tűpróba jó, es tapintásra ruganyos még. Szóval kiszárítani sem szabad. A teteje meg fog repedni, de így kell legyen, meg mutatós is így. Mikor kivettük a sütőből, meglocsoljuk narancslével. Kihűtjük, megszórjuk vaníliás porcukorral.