Húsos tarhonya

  • 2020.01.26.
  • 4

Elvileg Szabolcsból származó étel. Nem tudom, de nagyon finom! Mivel a fiam itthon volt, örült ennek a kellemesen fűszeres, gazdagon dúsított tarhonyás ételnek. :)Az edényt, amiben készült, most kaptam a fiamtól születésnapomra. Tökéletes méret, pontosan egy ilyesmi edényt keresgéltem magamnak! :)Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 50 dkg sertés lapocka, 15 dkg füstölt sonka, 6-8 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, sárgarépa, vagy zöldborsó (nálom most 1/2 kg fagyasztott zöldborsó került bele), só, füstölt csemege paprika, őrölt kömény, só, borsAz apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sonkát és húst, fehéredésig együtt pirítjuk. Ízesítjük a füstölt paprikával, őrölt köménnyel, sózzuk és borsozzu. Kevés vizet öntünk alá, lefedve kb. 15 percig pároljuk. A hámozott, kockákra vágott krumplit megfőzzük a kimért tarhonya mennyiségének két és félszeresében. Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a tarhonyát és a megfőtt krumplit a levével együtt. Kis lángon tovább pároljuk, kb. 20-25 percig. Ezalatt beszívja az összes nedvességet és egy finom, szaftos ételt kapunk.