Hókocka

  • 2020.01.12.
  • 7

Bár vége az ünnepeknek, azért a tél hangulatát még szeretném egy kicsit megőrizni. S bár hó nem esik, de a havas táj hangulata visszaköszön ebben a süteményben.Egyszerű szalalkális lapokat sütünk, így lesz nagyon omlós a sütemény.Hozzávalók: 10 ek cukor, 10 ek tej, 10 ek olaj, 2 tojás, 1 tk szalalkáli 1 tk citromlében feloldva, 500 g lisztEzekből az összetevőkből jól gyúrható tésztát készítünk, majd háromfelé vesszük. Vékony lapokat sütün tepsi hátulján, figyeljünk, hogy amikor elkezd a széle pirulni, már jó a tészta!Krém: 1 l tej, 8 ek liszt, 6-8 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, vanília kivonat, 200 g puha vajA tejet simára keverjük a liszttel és a cukorral (én 8 ek-nyit tettem bele, de még így sem elég édes - nekem). Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk avanília kivonatot. Állandóan keverve puding-sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Apránként adagolva hozzá a puha vajat, habos krémmé keverjük. Betöltjük a lapokat, a tetejére is kerüljön a krémből. Meghintjük kókuszreszelékkel és hagyjuk a hűtőben másnapig puhulni.