Tonhal steak és vegán fasírt

  • 2019.12.25.
  • 7

Ebédhez előétel tavaly Zsuzsi baártnőmtől tanult avokádós-mangós saláta.2 érett avokádót megámoztam, felkockáztam és azonnal meglocsoltam lime-lével. 2 db érett mangót is felkockáztam és 1 donoz mini-mozarellát szintén. 1 szál újhagymát felkarikáztam.A mártáshoz kifacsartam 2 narancs levét (1,5 dl kell legyen). Beforraltam, majd beletettem 1 ek mézet, kevés lime-lét, sóztam, őrölt borssal és reszelt gyömbérrel ízesítettem, a végén öntöttem hozzá olívaolajat.Salátagyűrűkbe tettem egy réteg avokádót, rá egy rétegmozzarellát, majd a mangóréteggel zártam. Lehúztam róluk a salátagyűrűt és néhány kanál dresszinggel locsoltam meg, fenyőmaggal, gránátalmamaggal és snidlinggel díszítve tálaltam.Tonhal steak a húsevőknek, vegán BBQ fasírt a vegán konyhán előnek :)Nagy előnye ennek az ételnek, hogy tényleg gyorsan elkészül. Bár szeretek a konyhában alkotni, mostanra már eléggé elfárdtam...Azt mondják, finomra sikerült! :) Köretnek balzsamos kelbimbó volt, ennek még nagyobb sikere vot! :) Ha receptet kér valaki, szívesen beírom mindkettőt!És az ünnepi torta: Narancsos gesztenykrémes torta