Karácsonyi diócskák

  • 2019.12.13.
  • 2

Közeledik 3. advent. Tegnap nem dolgoztam, ezért volt időm ezekkel a csodafinom diócskákkal piszmogni :)Tészta: 300 g finomliszt, 300 g rétesliszt, 300 g vaj, 200 g porcukor, 250 g darált dió, 1 tojásA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nem kell pihentetni, könnyű vele dolgozni!A dióformákat olvasztott vajjal kikentem és kisebb darabokat tépve a tésztából, kibéleltem (belenyomkodtam) úgy, hogy a közepében legyen egy kis mélyedés.180 fokos sütőben 10 percig sütöttem minden adagot. Ha kicsit meghűlt, akkor könnyű kikopogtatni a formából. Az újabb adag előtt újra ki kell kenni olvasztott vajjal.Töltelék: 4 tojás, 200 g kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 200 g vajA tojásokat a kétféle cukorral gőz fölött besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat önmagában kikaverjük habosra, majd belekeverjük a tojásos krémet. Én még adtam hozzá Limoncello likőrt is.Ezzel a krémmel töltjük össze a diókat.Betöltés után érdemes hidegre tenni, hogy a töltelék megkössön kicsit, majd porcukorba forgatjuk, illetve porcukorral meghintjük a diócskákat.