Angel cake

  • 2019.12.01.
  • 5

Fehér kell legyen! Ennél találóbb süteményt nem is csinálhattam volna... Angyalok süteménye. :) Könnyed, légises és persze fehér! Leszámítva a néhány málnaszemet, ami pirosan ragyog a hófehér lepelben :)12 db tojásfehérjét egy nagy csipet sóval lágy habbá vertem, majd fokozatosan hozzáadtam 120 g porcukrot és 1 tk Crem of tartar-t (ez nem tartármártás, ha nincs, akkor sütőporral helyettesítsük!), közben állandóan járattam a habverőt. Amikor már kemény, fényes hab lett belőle, fakanállal nagy mozdulatokkal beleforgattam 120 g süteménylisztet.Elvileg kuglófformában kell sütni, ám azt úgy elpakoltam valahová, hogy sehol sem találtam... Ezért egy kenyérformát kikentem vajjal és a hab felét belekanalaztam. Megszórtam kb. 2 maréknyi fagyasztott málnával és befedtem a maradék habbal. A tetejér elsimítottam. 175 fokos sütőbe toltam. Kb. 45-50 perc kell neki. Letakartam a tetejét fóliával, amikor már szép színe lett, hogy ne égjen meg.Teljes kihűlés után porcukorral kell megszórni.