Rumos-mandulás süti

  • 2019.09.21.
  • 0

Igaz ízkavalkád! :)Szeletelni még mindig nem tudok szépen és ilyenkor elkedvetlenedem... De az íze kárpótol! :)Tészta: 10 db tojás, 8 ek nádcukor, 10 ek liszt, 12 g sütőpor, 1 tk kakaópor, 1 tk fahéj Krém: 25 dkg mascarpone, 3-4 ek porcukor, 2 ek rumaroma, 2 ek mandulaaroma, 6 dl növényi tejszín, szükség szerint tej (piskótakorongok mártogatásához)A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a nádcukrot, később a tojássárgáját. Közben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és a fahéjat. Lazán, fakanállal a habos masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kihűlt a piskóta, félbevágjuk. Felverjük a tejszínt. A mascarponét simára keverjük, porcukorral édesítjük, majd elfelezzük. Az egyiket rumaromával, a másikat mandulaaromával ízesítjük. A tejszínből félreteszünk a díszítéshez, a többit a krémekhez keverjük. Egy kis tálkába tejet öntünk, a piskótakorongok mártogatásához. A kihűlt tésztát megkenjük a mandulás krémmel, rárakosgatjuk a tejben megmártott piskótakorongokat, ezt megkenjük a rumos krémmel, és befedjük a másik piskótával. Tetejét vékonyan bevonjuk tejszínnel. Szerintem még hagyni kellett volna a hűtőben szeletelés előtt, csak türelmetlen voltam! :))))