Pácolt fűszeres padlizsán

  • 2019.09.15.
  • 5

Újra Olaszország felé vettem az irányt. Kedvenc bloggerinám tette fel ezt a receptet, hát azonnal meg kellett csinálni! :)Most még hűtőben érik, nem tudom milyen lett, de rossz biztosan nem lehet :)Hozzávalók: 3 közepes padlizsán, 2-3 ek só, almaecet, 3-4 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, friss oregánó, 2-3 babérlevél, piros chili paprika, olívaolajA meghámozott padlizsánokat pálcika formájúra szeleteljük. Rászórjuk a sót, összeforgatjuk. Szűrőbe tesszük, nehezéket teszünk rá (vízzel teli lezárt üveg) és így hagyjuk egy éjszakát, hogy kipréseljük belőle az összes folyadékot. Ezután annyi almaecetet öntünk rá, ami ellepi. Lefedve hagyjuk 2 órán át. Kézzel kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, üvegbe rakjuk, tetejére tesszük a babérlevelet. Felöntjük az olívaolajjal (lazítsuk meg villával, majd nyomkodjuk újra le). Az egész tetejére nehezéknek egy leforrázott kavicsot teszünk, légmentesen lezárjuk. 3-4 nap hűtőben érlelés után kóstolható, de még jobb, ha tovább hagyjuk pácolódni.