Fajitas

  • 2019.09.08.
  • 6

Mexikó felé fordítottam az orrvitorlát... Nem tudom, mennyire autentikus ez a recept, de nekem mexikói ízvilágú és persze nagyon finom!Mióta gyakorlatilag egyik gyerekem sincs itt, legalább is elég ritkán, nehezen főzök és sokkal kevesebbet persze. Most titkon reménykedem, hogy a fiam majd csak hazajön és akkor ennek az ételnek nagyon örül majd! :)Előző este bepácoltam a csíkokra vágott csirkehúst, kaliforniai paprikát és lila hagymát. Vagyis, megszórtam pirospaprikával, római köménnyel, fokhagymaporral, sóval, 4 ek olívaolajjal és ráfacsartam 1/2 lime levét. Jól összekevertem és légmentesen lezárva tettem a hűtőbe.Következő reggel elkészítettem a guacamole-t 2 db avokádóból. Az avokádók húsát villával összetörtem, meglocsoltam lime levével. Sóztam, borsoztam, római köménnyel fűszereztem. Beleforgattam kb. 4 szem apróra vágott koktélparadicsomot és koriandert adtam hozzá. Friss korianderlevéllel az igazi, de az most nem volt itthon, így őrölt koriandert tettem bele.A húst 6 részletben, száraz serpenyőben sütöttem meg. Azért így, mert így biztos, hogy megsül és nem csak párolódik. A megmelegített tortilla lapokat megkentem tejföllel, guacamole-val, ráhalmoztam a zöldséges húst. Rácsavartam lime levet és reszeltem rá cheddar sajtot. A tortilla két oldalát ráhajtottam.Finooooooooom! :)