Bejegyzés a másik nagy szerelemől

  • 2019.09.06.
  • 7

És ez nem gasztro bejegyzés, de szerintem olvassátok el. Talán azért kérem ezt, mert lényem nagy részét foglalja el. És ez a rókák iránti olthatatlan tűz... Már írtam erről március 14-én ITT, amikor először mentem el Komlóra, a MiniZoo-baAmikor tavasszal először voltam ott és estem szerelembe Zsivánnyal, a hím rókával, már akkor tudtam, hogy nem az első és egyben utolsó találkozásunk. Persze Edit barátnőm is folyamatosan unszolt, hogy menjek még, különösen, amikor új lakója lett a ks állatkertnek Bella személyében, aki ezüst- és vörösróka szerelméből született és egészen elképesztően szép.A szőre alapszíne sötétbarna, ezüst szőrvégekkel. Helyenként megfröcskölve a róka izzó vörösével, vörös fülei feketén kontúrozva.Hát nem csodálatos?Ahogy beléptünk, azonnal idén született őzsuta üdvözölt, aki nem ketrecben, hanem saját elhatározásából bóklászott a kis állatkert területén. Van valami megható az őzben....Őzgidácska sete-sutaRátévedt az országútraMegbotlott egy kidőlt fábaEltörött a gida lábaUgye mindenki ismeri Fazekas Anna örökzöld meséjét? Hát, ennek a gidának nem törött el a lába, de a vers mégis hívatlanul tolult elő...Apró, párhetes mókusgyerek etetését néztük végigSajnos, az összes képet nem tudom feltenni... De A mongúzokat muszáj, akik a kezemben aludtak.Riki-tiki-tévi. Emlékeztek Kipling csoda történetére?"Csak egyvalaki tudja megállítani a felbőszült kobrákat:
Riki-tiki, a mongúzkölyök.
Riki
csupán akkora, mint egy macska, és egyáltalán nem tűnik túl harciasnak."És persze a nagy szerelem: Zsivány és Szonja. Szonja nem annyira méltányolja, ha bárki simogatni szeretné, de Zsivány... Zsivány ugyanazzal az énekkel fogadott, mint legelőször, amitől annyira meghatódtam már akkor is, hiszen a róka keveseknek énekel... Hanyatt-dobta magát, annyit simogathattam, amennyit csak akartam! Szonja mindezt közvetlen közelből, kissé féltékenyen szemlélte, de nem szólt bele :)Ő itt Szonja:"Fürge rókalábakSurranó kis árnyakHipp-hoppJön VUK"Ha elmennétek ebbe a földi paradicsomba, akkor nosza!
http://www.allatkertkomlo.hu/Gyerekeknek, unokáknak felejthetetlen program ennyire közelről találkozni az állatokkal! Az egész állatkert nem nagy, de mégiscsak szánjatok rá időt, mert ez sokkal több, mint állatkert!Köszönöm Editnek és férjének Bélának, hogy ismét rám szánták a napjukat és köszönöm az Állatkert vezetőjének Endrének és segítőjének a szivélyes fogadtatást, ígérem, nem utoljára jártam ott :)