37 éve együtt

  • 2019.09.04.
  • 1

Ma 37 éve mondtuk ki, hogy míg a halál el nem választ. S bár megpróbált már párszor elválasztani, de még neki sem sikerült! :)37 év tele megbecsüléssel, szeretettel, odafigyeléssel, megértéssel. Nagy a korkülönbség köztünk, ám mégis működött, működik. Ehhez kellett a férjem bölcsessége, nyugalma, szerelme első sorban. Ha kérhetnék egyet... Kérném még egyszer ugyanezt!,, Tanum legyen a Föld s az ég, a tenger , a sok madár, a Hold és minden ember, hogy neked adtam a szívemet , senki másnak , mellé pedig az életem ráadásnak"
Az ünneplésre nagyon finom tortát csináltam, aminek Egyiptomi álom a neveTésztához: 10 tojásfehérje, 8 ek cukor, 10 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs sütőpor, 2 ek süteményliszt1. krémhez: 10 tojássárgája, 2 cs vaníliás pudingpor, 2 ek étekezési keményítő, 4 ek cukor, 600 ml tej, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor2. krémhez: 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 3 dl tejszínA felvert tojásfehérjékhez kanalanként adjuk a cukrot. Minden kanál után legalább 30 mp-ig verjük a habot. A többi hozzávalót is összeszitáljuk, majd beleforgatjuk a habba.
Tortafomrába töltjük és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.A tojássárgáját a tejjel,, cukorral, keményítővel, a puding porral és a vaníliás cukorral kevergetve sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt krémet.A másik krémhez a cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd beleszórjuk a diót. Sütőpapírra terítjük és hagyjuk kihűlni, Összetördeljük és késes aprítóban daraboljuk. Felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a grillázs kétharmadát.Az alsó lapra kenjük a sárga krém felét, rá a tejszínhabos krém fele, majd a másik piskótalap és a krémek ugyanilyen sorrendben.Tálaláskor a tetejét felvert tejszínnel és a megmaradt grillázzsal díszítjük.Férjem nagyon szereti a krumplit. Így az ünnepi ebéd rakott krupli lett :)Nagyon finom francia borral koccintottunk, a sárga rózsát pedig én kaptam tőle :)