Puncsos őszibarack

  • 2019.08.05.
  • 2

Nagyon kedves ismerősöm Ági, aki Amerikában él, osztotta meg ezt az izgalmas receptet. Én meg - jó szokásomhoz híven - azonnal nekiálltam...Meghámozunk, félbevágunk őszibarackot. Kimagozzuk. Lábosba téve meglocsoljuk 1 citrom levével és pici vizet öntünk rá. 2 ek cukrot szórunk rá, 5-6 percig pároljuk. Kiszedjük, tálra helyezzük. A visszamaradt lébe tördelünk 1 cs babapiskótát, meglocsoljuk 4 ek rummal, 1 ek kakaóporral, 1 ek meggy- vagy málnalekvárral, annyi tejjel, hogy a piskóta megpuhuljon, de ne ázzon el. Ízlés szerint porcukrot adunk hozzá és összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle és a barack közepére helyezzük. 1 tojássárgáját habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 ek liszttel, ½ liter tejjel, 1 cs vaníliás cukorral. Gőz fölött krémmé főzzük, gőzről levéve 3 ek rumot dolgozunk bele. Amikor a krém kihűlt, a barackra öntjük.