Maláj csirkés rizses hús

  • 2019.08.24.
  • 6

Szerintem nem vagyok egyedül, ha a maláj szót hallom, azonnal a Maláj tigris jut eszembe! Az pedig valami vad...Ez az étel sem kevésbé az, olyanoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset!Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 1 ek méz, 1 piros kaliforniai paprika, 20 dkg szeletelt gomba, 25 dkg rizs, 20 dkg zöldborsó, 1 nagy fej hagyma, 1 ek curry-por, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek szójaszósz, chilipaprikaA rizst a szokásos módon megpároljuk, amikor félig puha, hozzáadjuk a zöldborsót is, majd konyharuhával letakarva hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük az étel további részeit. A vékony csíkokra vágott húst sózzuk, borsozzuk, megcsurgatjuk 1 ek mézzel és kevés olajon pirosra sütjük. Szűrkanállal kiszedjük az edényből, helyére szórjuk a félkarikákra vágott hagymát és fedő alatt üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és a szeletelt gombát, megpirítjuk, majd mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry-por és a chilipaprika. Ezzel már csak összeforgatjuk és elzárjuk alatta a lángot. Összeforgatjuk a hagymás rizzsel és a mézes csirkehússal és a végén még megbolondítjuk 2 ek szójaszósszal.Frissen az igazi, bár nálam ebből a mennyiségből holnapra is marad - főként, hogy más is készült ma.