Cukkinilepnykék, vagy cukkini tócsni fokhagymás tejföllel

  • 2019.08.13.
  • 7

Elmenekültünk pár napra a tanyára a Sziget elől. Sokan gondolják úgy, hogy ez "hiszti", ám 20 éve vagyunk kénytelenek elviselni, egyszerűen nem megy tovább!Szóval, a nagy kánikula is sokkal elviselhetőbb volt a 25 fokos házban, a szomszédnál felállított medencében, ahol minden nap jókat fürödtünk...Másik szomszédtól kaptam egy jókora cukkinit. Egészen mostanáig nem tudtam eldönteni, mit kezdjek vele, mert rántani csak az egész zsenge cukkinit szeretem. Hát ez lett belőle, mondhatom, nagyon finom! :)A cukkinit meghámoztam, kimagoztam és almareszelőn lereszeltem.Enyhén besóztam (nem használok sok sót ehhez, mert már sóztam el így nem egyszer...) Hagytam állni, majd jól kinyokodtam a levét.Belenyomtam 4 gerezd fokhagymát, hozzáadtam 2 tojást, 20 dkg lisztet és majoránnával ízesítettem. Jól összekevertem, majd egy nagy evőkanállal nagyobb galuskákat szaggattam forró oaljba és mindkét oldalukon pirosra sütöttem.2 pohár joghurtot elkevertem áttört fokhagymával és ezzel kínálom