Málnás bögrés sütemény

  • 2019.07.23.
  • 5

Már a végefelé tart a málna, de még el lehet csípni belőle. S, ha már van málna, csináltam belőle egy finom, szaftos süteményt!A porcelántál Sila barátnőm munkája, aki minden álmot porcelánra tud varázsolni! Rókák és most már szitakötők is gyarapítják a gyűjteményemet, amik az ő keze alól kerültek ki!Ha valami hasonlót, vagy épp egészen mást szeretnétek, keressétek Ildit a Facebook-on! (Ildikó Sila Baranyi)Hozzávalók: 50 dkg túró, 1 csésze natúr joghurt, 1/2 csésze olaj, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, csipet só, 1/2 cs sütőporElőször összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót. Egy másik tálban villával összetörjük a túrót, joghurtot. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, vaníliás cukrot, majd a két tál tartalmát alaposan összekeverjük. A végén beleforgatjuk a málnát.
Vajazott, lisztezett tepsibe (itt kenyérformába) simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Vagy porcukorral, vagy - ahogy én csináltam most - cukormázzal díszítjük.A cukormázhoz 25 dkg átszitált porcukrot kikevertem 4 ek tejjel és a még meleg süteményre csurgattam