Lahmacun

  • 2019.07.14.
  • 2

Ez állítólag a törökök "pizzája". Bár semmi köze a pizzához, hacsak annyi nem, hogy pizzatésztához hasonló tésztán van egy feltét. Nagyon finom lett.Mivel a lánykám is hazajött, elkészítettem a vegán változatot is. Azt modnja finom lett. Nem tudom, nem kóstoltam...Tészta: 50 dkg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 1 tk só, 1 tk cukor, kb. 2.5-3 dl langyos vízSima tésztává dagasztjuk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. 10-15 egy forma részre osztjuk. (Nekem 10 lett) és vékonyra kinyújtjuk lisztezett munkalapon.Tetejére. 1/2 kg darált hús, 1 nagyobb paradicsom, 1 sárga színű kaliforniai paprika, 2 vékony szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, só, bors, római kömény, 2 tk pirospaprikaA zöldségeket nagyon apróra vágjuk és a fűszerekkel együtt jól összekeverjük a darált hússal. Picivizet adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen.A lepénykékat megkenjük
ezzel a masszával és 180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott korianderrel, citrommal és salátával kínáljuk.A férjemnek pedig a főtt kukoricánál nincs is fenségesebb nyári ebéd :)