Hideg meggyleves és fokhagymás, zsemlemorzsás krumpli

  • 2019.06.23.
  • 0

Hazajöttünk a tanyáról... Fantasztikus élményekkel teli volt és még meggyet is sikerült szereznem! :) Ma délelőtt ezért a magozással voltam elfoglalva és most még vár egy nagy zsáknyi kapor is megtisztításra. Így gyors ebéd kellett... Kettesben vagyunk csak és a férjemnek kedvezve krumplis ételt csináltam. A leves már tegnap elkészült, akkor nem ettünk belőle, mostanra viszont jól lehűlt :)Hozzávalók: 45 dkg meggy, 7 ek cukor, őrölt fahéj, citromlé, 1/2 cs vaníliás pudingpor, 2 dl főzőtejszín, 2 dl habtejszínA meggyet felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, citromlét és felforraljuk. A főzőtejszínt a pudinggal simára keverjük, és folyamatos keverés közben csurgatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, majd amikor sűrűsödik, levesszük a tűzről, Jól behűtjük és habtejszín galuskákkal tálaljuk.Ezt a receptet tegnap találtam és nem bántam meg, hogy ma gyorsan meg is csináltam! :)Hozzávalók: 1 kg kisebb méretű burgonya, 4 ek olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek zsemlemorzsa, só, bors, bazsalikom ízlés szerint (kihagyható), kevés zöld kapor,petrezselyemFőzzük meg a burgonyát héjastól, majd ha megfőtt, hagyjuk egy kicsit hűlni és hámozzuk meg. Keverjük össze a burgonyát olajjal, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, majd tegyük egy sütőzacskóba és szórjuk meg zsemlemorzsával. A burgonyát rázzuk össze többször a zacskóban, hogy mindegyik darabon egyformán legyen a zsemlemorzsa. Tegyük tepsibe, 180 fokon süssük 30 – 35 percet.Amikor megsült, szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kaporral. Melegen tálaljuk.