Tojáslikőrös eperszelet

  • 2019.05.25.
  • 0

Előre sírok, hogy azelőtt lesz idén vége az epernek, mielőtt igazán beindult volna...A munkahelyemhez közel van egy zöldséges, ahol hetek óta nagyon finom epret lehet venni. Húsvétról maradt még tojáslikőröm, ezért úgy gondoltam, párba állítom őket. Remek választás volt :)A tésztához: 3 tojás, 4 ek hideg ásványvíz, 12,5 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 2,5 dkg keményítő, 1/2 cs sütőporA tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vizet. A sütőporral, keményítővel vegyített lisztet óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 175 fokos sütőben készre sütjük, majd nedves konyharuhára borítva hagyjuk kihűlni. Kettévágjuk.Krémhez: 20 dkg natúr joghurt, 20 dkg tejföl, 1 dl tojáslikőr, 8 dkg porcukor, 1 vaníliarúd magjai, 6 zselatinlap, 2,5 dl habtejszín, eper (ne sajnáljuk!)A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot, tejfölt 1/2 dl tojáslikőrrel, a cukorral és a vaníliával simára keverjük. A zselatint a többi tojáslikőrben alacsony lángon feloldjuk, hozzáadunk a joghurtos krémből, majd az egészet a maradék krémmel alaposan összekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.Az egyik piskóta köré sütemény keretet teszünk, kirakjuk félbevágott eperszemekkel. Rásimítjuk a tojáslikőrös krémet, befedjük a másik lappal és éjszakára, de minimum 4 órára hűtőbe tesszük. Kockákra vágva, porcukrozva, eperszemekkel kirakva tálaljuk.