Rumos-diós kocka

  • 2019.05.25.
  • 6

Az epres süti után nem tudtam megállni, kellett egy diós is :) Főként, mert volt maradék dióm és már el akartam használni. Látom a hibáit, de azért el fog fogyni! :)))Tészta: 1 bögre (2,5 dl) darált dió, 1 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 cs sütőpor, 1 tojás, 1 bögre tej.Jól összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokon megsütjük. Papírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni. (Itt jegyzem meg, nekem szebben lejön a sütőpapír a piskótáról, ha kihűlés után szedem csak le)Krém: 25 dkg darált dió, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, kevés rumA vajat habosra keverjük a porcukorral, beleforgatjuk a diót és szinte cseppenként adjuk hozzá a rumot, nehogy kicsapódjon!A piskótát kettévágjuk, az alsó lapra kenjük a krém 3/4-t. A másik lappal befedjük.A maradék krémet elfelezzük, egyik felébe kakaóport keverünk, majd díszítjük a torta tetejét. Ezt persze nem muszáj, simán be is lehet kenni vele a tortát. Én annyiban tértem el a recepttől, hogy 30 dkg vajból, 25 dkg porcukorból csináltam a krémet, de még így is lehetett volna több...